27 Şubat 2014 Perşembe

Twitter Cards Nedir? Twitter Cards Nasıl Aktif Edilir?

Twitter yükselişe geçmeye devam ederken, özellikle bloggerlar için kullanması gereken Twitter’ın bir özelliğinden bahsedeceğim.
Twitter Cards Nedir?
Twitter Card, sitenize ait bir içerik tweetlendiği zaman tweetin genişletilmesinden sonra sitenizdeki içeriğe giden bir bağlantı, içerik başlığı, içeriğe ait kısa bir özet ve önizleme resmi, fotoğrafın büyük boyutlu hali veya video oynatıcı ile içerik yazarının ve sitenin bağlantısı hakkında bilgi veriyor.
Kısaca: O bağlantıya dair ne olduğunu öğrenebiliyorsunuz.
Twitter Cards Nasıl Aktif Edilir?
Burada bir wordpress altyapısına sahip blog sahiplerinin nasıl kullanacaklarına dair adım adım anlattık.
1 – Twitter Cards eklentisini indirip sitenize kurun. Eklentiyi indirmek için tıkla. 
2 - https://dev.twitter.com/docs/cards/validation/validator adresine giderek twitter oturumu açın. Kullanıcı adı ve Şifre bilgilerini girmeniz gerekiyor. Giriş yaptıktan sonra hangi tür görünüme sahip olmak istediğine dair seçim hakkınız bulunuyor. Aşağıda resimde bunu görebilirsini.

3 – Buradan herhangi birini seçtikten sonra karşınıza aşağıda bulunan resim gibi bir ekran gelecektir.

4 - Orada Validate & Apply kısmına geliyoruz.Geldiğimizde bizden  yazılarınızından bir tanesini girmemizi istiyor. Girdikten sonra Go butonuna basıyoruz.

5 - Sağ tarafta tweetlerinizin bundan sonra nasıl görüneceğine dair bir ön izleme gösteriyor sizlere. Normalde resimde çıkması gerekiyor fakat benim öne çıkarılmış görselimde resim bulunmadığı için resim çıkmadı.

6 - Bana bu uygun diyorsanız yapmanız gereken işlem Request Approval butonuna tıklamak olacaktır. Burada sizden bilgiler isteyecektir. Web site açıklaması, twitter adresi gibi onları doldurmalısınız. Doldurduktan sonra  Request Approval butonuna basmalısınız.

7 - Request Approval butonuna bastıktan sonra aşağıda göreceğiniz gibi bir bilgilendirici bir ekran çıkıyor. Twitter Cards oluşturuduğunuz için teşekkür ettiklerini, bu işlemin 1 hafta kadar sürebileceğinizi ve gerekli onayı verdikleri zaman mail atacaklarını belirtiyorlar.

8 - Ben bu yazıyı yazarken ilk defa aktif etmiştim tam yazımı bitirecekken bir mail geldi ve aktive ettiklerini söylediler.  Gelen mail’i sizinle paylaşayım. Yani anlıyacağınız o kadar beklemenize gerek kalmayacak. :)

Herhangi bir sorununuz olursa yorum olarak yazarsanız hızlı bir şekilde cevap verebiliriz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder