24 Ocak 2014 Cuma

Spotify Nedir? Spotify Nasıl Kullanılır?

Bu yazımızda sizlere spotify nedir, spotify’in diğerlerinden farkı nedir?, spotify nasıl kullanılır ve spotify ile ilgili son gelişmeler neler bunlardan bahsedeceğiz.

Spotify Nedir? Spotify Nasıl Kullanılır?

Spotify Nedir?
Spotify, 2008 yılından beri bir çok ülkede hizmet veren online müzik platformudur. Uzun zamandır Türkiye’de varlığını göstermek isteyen spotify, Eylül ayında yayın hayatına başladı. Ücretsiz kullanıcılar 6 aylık sınırsız bir deneme sürümünden sonra kullanıcılar sadece 2,5 saat müzik dinleyebilme imkanı tanınıyordu artık bu kısıtlamayı kaldırdı.
Spotify’in Farkı Nedir?
Spotfiy’in en büyük rakipleri şimdilik Beats Music ve Rdio müzik servisleri görünüyor. Spotify farkı maddeler halinde paylaşmak istedik.
-  Müzik dinleme hakkını tamamen yasal olarak veriyor.
- Müzik sahipleri ile anlaşmalar yapan Spotify, standart üyelerden reklamlar yoluyla ücret alırken.Premium üyelerden, ücret yoluyla gelir elde ediyor ve telif hakkı ödemelerini gerçekleştiriyor.
- Devasa şarkı veritabanı’nın olması.
- Hem web arayüzü, hem bilgisayar programı, hem de mobil uygulaması bulunuyor.
- Oynatma listesi hazırlama, çevrimdışı müzik dinleme gibi bir çok ayrıntısı bulunuyor.
- Shazam-Spotify entegrasyonu sayesinde, Shazam’da seçtiğiniz müzikleri Spotify’dan ücretsiz dinleyebilirsiniz.
Spotify’in Türkiye’ye geldiğini belirttiği reklam filmini aşağıda bulabilirsiniz.


Spotify  Nasıl Kullanılır?
Spotify’e iki farklı şekilde giriş yapabiliyorsunuz. Bunlardan ilk’i facebook ile giriş ikinci olanı ise kullanıcı kaydı oluşturarak giriş yapabiliyorsunuz.  Şunu unutmadan hemen söyliyelim Spotify’e Facebook üzerinden giriş yaptığınızda, arkadaşlarınızın çalma listelerine ulaşabilirsiniz.
Facebook üzerinden giriş yaptım ve bir dosya indirdi bilgisayarıma onu yüklemenizi isteyecek onu yükleyeceksiniz.
Program yüklendikten sonra masaüstü’nüzde spotify yüklendiğini göreceksiniz. Programı çalıştırın, sizden facebook kullanıcı adı ve şifrenizi gireceksiniz.
Karşınızda bir çok farklı kategori ve kategorilerde bulunan şarkılar geliyor. Seçtikten sonrası facebook arkadaşlarınızı seçmenizi istiyor ayrıca istediğiniz şarkıcıları takip seçeneği bulunuyor. En son en büyük playlistleri karşınıza geliyor oradan playlist seçerek şarkı dinleyebiliyorsunuz.
Ben HipHop çalma listesini seçtim ve direk karşıma şarkılar geldi. Yapmanız gereken istediğiniz şarkıdan başlatmak. Sonrasında Spotify ile müziğin keyfini çıkarın! Unutmadan kendi playlist’lerinizi  hazırlayabiliyorsunuz.
Yukarıda bulunan ara kısmından istediğiniz şarkıları yazarak ulaşabiliyorsunuz.
Spotify Hakkında Son Gelişmeler?
- Spotify 2013 yılına dair en çok dinlenen müziklerini açıkladı. Spotify analizine göre en popüler kadın şarkıcı Rihanna olurken, erkek şarkısı ise Macklemore. Şarkılardan en çok dinlenen ise “Can’t Hold Us”  oldu. Daha fazlası için tıklayın.
- Spotify zaman kısıtlamasını kaldırdığını duyurdu. Ücretsiz olarak 6 aylık sınırı bulunan Spotify, yaptığı açıklamayla Ücretsiz olarak kullanan kullanıcılar, zaman kısıtlamasına takılmadan  artık müzik dinleyebilecekler.

Bu yazı Sosyal Medya Kulübü için yazılmıştır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder