31 Ocak 2014 Cuma

Sosyal Medya ve Pazarlama


Bu yazımızda, sosyal medya nedir, pazarlama nedir, sosyal medya pazarlama nedir, sosyal medya danışmanının pazarlamadaki görevi nedir sorularının cevaplarını bulacaksınız.
Sosyal Medya Nedir?
Sosyal medya, Web 2.0′ın kullanıcı hizmetine sunulmasıyla birlikte, tek yönlü bilgi paylaşımından, çift taraflı ve eş zamanlı bilgi paylaşımına ulaşılmasını sağlayan medya sistemidir. Bu sistemin içerisinden birde çok sosyal ağlar vardır. Bunlardan en önemli olanları diye adlandırmaktansa, hepsinin ayrı bir önemi olduğunu söylemek daha doğru olur. Hem sosyal medya hemde sosyal medya pazarlamasında kullanılan sosyal ağları listeleyecek olursak; Facebook, Twitter, Pinterest, Google+,LinkedIn, Instagram en başı çeken ağlar olarak söyliyebiliriz.
Pazarlama Nedir?
Bir işletmenin ürettiği mal ve hizmetlerin piyasaya sürülmesi. Geniş anlamda malın üretiminden tüketilmesine kadar, mal akımını kolaylaştırıcı işlemlerin bütünü olarak söyliyebiliriz. En basit haliyle ürünü kâr ederek satılmasına pazarlama denir.
Sosyal Medya ve Pazarlama kavramın birleşmesiyle çıkan sonuç sosyal medya pazarlaması oluyor. Sosyal medya pazarlama nedir bu sorunun cevabını verelim.
Sosyal Medya Pazarlama

Sosyal Medya Pazarlama Nedir?
Sosyal Medya Pazarlama(Social Media Marketing),  kullanılan en etkili pazarlama çeşitlerinden biridir.  Sosyal Ağlar üzerinden(Facebook, Twitter, Google+, LinkedIn)  yapılan  pazarlama stratejilerinin bütününe sosyal medya pazarlaması denir. Dijital pazarlama ve klasik pull yöntemli internet pazarlama tekniklerinden farklı tekniklerle uygulanmaktadır.

 Sosyal Medya Pazarlaması Yaparak Ne Kazanabiliriz?
Ürününüzü ya da hizmetinizi sosyal medya üzerinden tanıtabilir ve satış yapabilir, marka bilinirliğini arttırabilir, kampanyalarınızı müşterilerine sunabilirsiniz.
Sosyal Medya Danışmanının sosyal medya pazarlamadaki en önemli görevi gerekli stratejilerin hazırlanması olacaktır. Markanızın hangi sosyal ağlarda olması gerektiği, pazarlama stratejilerinde hangilerinin aktif olarak kullanılacağı, marka bilinirliği ve yeni müşteriler nasıl kazanılacağı, en önemlisi de satışı nasıl aktif hale getireceği cevabını veren kişi sosyal medya danışmanı olacaktır.
Bir önceki yazımızda sosyal medya eğitim konusundan bahsettik. Konuya gitmek için tıklayın.
Bu yazı Sosyal Medya Danışmanı için Yazılmıştır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder