13 Ocak 2014 Pazartesi

Adwords’te Arama Terimleri Raporunu Anlama

Adwords kullanıcılar için arama terimleri önemlidir. Google üzerinden sitemi nasıl bulmuş gibi bir çok bilgi edinerek bunu en iyi şekilde optimize etmenizi sağlar.
Adwords kullanıcıları olarak arama terimi raporuna nasıl ulaşabiliriz, arama terimleri raporundan nasıl faydalanabiliriz bunlardan bahsetmeye çalışacağım.
Arama Terimleri Raporuna Nasıl Ulaşabiliriz?
1 – İlk olarak adwords hesabınıza giriş yapıyoruz.
2 – Burada isterseniz kampanya düzeyinden anahtar kelimeler sekmesine gelin isterseniz reklam gruplarınızdan birine seçerek anahtar kelimeler sekmesine gelebilirsiniz.
3 – Anahtar kelimeler karşınıza geldikten sonra iki seçeneğiniz bulunuyor rapora ulaşmak için.
3-1 İstediğiniz anahtar kelimeleri seçerek o kelimeler hakkında rapor’a ulaşabilirsiniz. Bunun için yapmanız gereken, istediğiniz anahtar kelimelerin yanında bulunan kutucuğa tik atın, ayrıntılar sekmesinden Arama Terimlerinden seçili kısmına geldikten sonra kelimenizle ilgili arama terimleri raporuna ulaşacaksınız.

3-2 Tüm anahtar kelimeleri seçerek reklam grubunuzda ve kampanyanız da olan anahtar kelimelerin raporuna ulaşabilirsiniz.

Arama Terimleri Raporundan Nasıl Faydalanabiliriz?
Arama terimleri raporunda benim için  önemli olan Arama Terimleri ve Eşleme Türü sütunları. Arama Terimleri, kullanıcılar ne arayarak size gelmiş bunu gösteriyor. Eşleme Türü ise size o arama terimin türünü söylüyor.
Arama terimleri raporundan 3 şekilde yararlanabilirsiniz
1- Reklam grubunuza eklemediğiniz bir anahtar kelime olduğunu görürsünüz ve onu eklersiniz
2- Reklam grubunuzu oluştururken istemediğiniz bir kelime vardır fakat bunu negatif anahtar kelimelerine eklememişsinizdir, anahtar kelime raporu sayesinde bunu görür ve eklersiniz.
3- Eşleme türlerinde daha farklı bir eşleme türü yapmanız gerektiğini söyler ve reklam grubunuzda yer verdiğiniz eşleme türünü değiştirirsiniz.
Bunları daha iyi anlamanız için bir kaç tane ayrı örnek verelim.
Siz reklam grubunuzda sosyal medya danışmanı kelimesini tam eşleme yaptınız fakat arama terimleri raporu size bunun sıralı eşleme yaparak daha faydalı olabileceğini söyleyebiliyor. Bu sayede reklam grubunuzda tam eşleme ile bulunan kelimeyi sıralı eşleme yaparak optimize etme şansı bulursunuz.
Fitness salonu üzerine bir siteniz olduğunu düşünün ve adwords reklam veriyorsunuz diyelim. Bir çok kelime ile reklam grubunuzu oluşturdunuz. Anahtar kelime raporuna ulaşabilecek veri geldiğinde baktınız ve sizinle alakası olmayan bir çok kelime gördünüz. Bu kelimeleri negatif anahtar kelime olarak eklerseniz, hem hedef kitlenizi daha net bir şekilde belirlersiniz hemde daha az maliyet harcarsınız. İstanbul’da bulunan fitness salonu olduğunu düşünelim, ankara fitness salonu diye aratan birine çıkarsanız boşuna  para harcamış olursunuz.
Arama terimleri raporu size Adwords hesabınıza yapacağınız optimizasyon da çok faydalı olacaktır. Hem maddi olarak, hem de reklam kalitesi olarak istediğiniz oranlara daha rahatlıkla ulaşabilirsiniz.
Bu yazı Sosyal Medya Kulübü için yazılmıştır. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder